woensdag 6 april 2016

Pastasalade met basilicumolie

Van een vriendin kreeg ik het recept voor deze pastasalade met basilicumolie toegestuurd en ik heb hem gisteren klaargemaakt. Hij is best wel prijzig, maar erg lekker en leuk om te maken voor als je bijvoorbeeld iemand te eten krijgt. Verder is het een enorme bak vol, dus je kunt er eventueel ook later in de week nog een keertje van eten en dat scheelt natuurlijk wel weer. Hieronder het recept voor ongeveer 8 personen:

Benodigdheden:
400 gram farfalle of fusilli
2-3 tenen knoflook
6 eetlepels olijfolie
30 gram basilicum (Ik heb zelf minder gebruikt en dat smaakte ook erg lekker. Je kunt een bakje kopen maar ook een eigen plantje gebruiken)
Peper en zout
25 gram pijnboompitten
250 gram cherrytomaten
590 gram gegrilde paprika's (Bij de Albert Heijn heb je ze bijvoorbeeld in een pot van ongeveer 295 gram)
Bakje witte kaas (blokjes) of feta kaas
Gerookte kipreepjes
75 gram rucola

Bereiding:
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet het daarna af en spoel onder koud water.
Maal met een staafmixer of keukenmachine de knoflook met de olie en het basilicum fijn. Breng op maak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin.
Halveer de cherrytomaten en snijd de gegrilde paprika's in kleine stukjes.
Meng de pasta met de basilicumolie, pijnboompitten, cherrytomaten, stukjes gegrilde paprika, witte kaas en gerookte kipfilet.


Dek de pastasalade af en zet hem tot gebruik in de koelkast. Haal hem 1 uur voor serveren uit de koelkast en meng de rucola door de salade. Eventueel kun je er nog geraspte kaas (Grana Padano) over strooien. 

Het is erg lekker als je bij de maaltijd naast deze salade ook iets warms hebt. Wij aten het gisteren met stokbrood, deze tomatensoep en rundvleessalade. Je kunt het bijvoorbeeld ook eten in combinatie met een hartige taart.

Nog een tip voor als je twee keer met de salade wilt doen: maak de sla in 2 bakken klaar, zodat je in de bak die je voor de volgende keer wilt gebruiken een uur van te voren verse rucola kunt toevoegen.


1 opmerking:

Reacties zijn altijd hartelijk welkom!